Durabilitatea reprezintă capacitatea de a rezista mult timp fără o deteriorare semnificativă, calitatea a ceea ce este durabil, viabilitate într-un cuvânt.

Un material durabil ajută mediul înconjurător prin conservarea resurselor, reducerea deșeurilor și a impactului asupra mediului cauzat de reparații și înlocuiri.

Bunurile de folosință îndelungată sunt acelea a căror durată de viață estimată este mai mare de trei ani.

Cum se poate asigura durabilitatea în viața de zi cu zi:

  • Schimbați becurile

Pentru un stil de viață mai durabil schimbăm becurile clasice cu versiuni eficiente din punct de vedere energetic. Achiziționarea lor va costa mai mult, dar factura la energie va fi mai redusă.

  • Folosiți mai des mașina de spălat vase

Ajută la economisirea apei. Mașina de spălat vase consumă mai puțină apă decât dacă le spălați la robinet. Este un exemplu excelent de practică durabilă care economisește timp și efort.

  • Spălați rufe și cu apă rece

Aproape 90% din energia utilizată în timplu rulării unei mașini de spălat este destinată încălzirii apei. Spălatul cu apă rece face ca hainele să reziste mai mult , apa rece ajută să își păstreze culoarea, dimensiunile și forma.

  • Eliminați articolele de unică folosință

Există o mulțime de produse pe care le folosim și le aruncăm zilnic, care pot fi înlocuite cu versiuni reutilizabile, fără să ne schimbăm obiceiurile. La birou, aduceți o cană pentru cafea în defavoarea paharelor din carton sau reumpleți o sticlă de apă reutilizabilă în locul apei îmbuteliată, de unică folosință.