În comparație cu plasticul, siliconul este cea mai durabilă opțiune. Poate rezista la căldură mare sau îngheț făcându-l o alegere bună pentru joaca copiilor!
Siliconul este durabil, așa că nu trebuie să înlocuiți jucăriile de nisip pentru copilul dumneavoastră în fiecare an, acestea nu se vor rupe, crăpa sau sparge.

Materialul de bază al siliconului, siliciul, nu conține aceleași substanțe chimice găsite în materialele plastice pe bază de petrol și a fost considerat sigur încă din anii 1970. De aceea, acum este utilizat pe scară largă pentru vase de gătit, produse pentru copii, vesela pentru copii și consumabile medicale.

Părinților le place plasticul pentru că este ușor de păstrat curat, dar și siliconul este la fel! De fapt, siliconul nu este poros, ceea ce înseamnă că este un material hipoalergenic care este impermeabil și nu poate găzdui germeni.

Siliconul poate fi reciclat de mai multe ori, ceea ce îi conferă un alt avantaj față de multe materiale plastice. Când este reciclat corespunzător, siliconul poate fi transformat în produse cauciucate, cum ar fi covorașe pentru terenuri de joacă sau suprafețe sportive.