Cum se face corect colectarea selectivă a deșeurilor

Colectarea selectivă este una dintre etapele reciclării, împreună cu separarea și procesarea unora dintre componentele deșeurilor în vederea transformării lor în produse utile. 

Cetățenii au responsabilitatea să își sorteze acasă gunoiul, pe fracții.

Atunci când separăm  gunoiul, mai puține deșeuri ajung la gropile de gunoi, protejăm mediul înconjurător și contribuim la conservarea resurselor naturale, care sunt limitate.

Deșeurile menajere se impart în două fracții:  umedă și uscată

  • În tomberonul negru punem deșeurile menajere, FRACȚIA UMEDĂ compusă din :

deșeurile vegetale, resturi de fructe și legume, pâine, cereale, zaț de cafea, resturi de ceai, coji de ouă, de nucă, semințe, cenușă sau alte deșeuri precum scutece, oase, resturi animale (carne, produse lactate) . Vorbim de gunoiul “clasic”.

  • În tomberonul galben se vor depozita deșeurile reciclabile, FRACȚIA USCATĂ, însemnând: materiale din plastic, hârtie sau carton, sticlă și metal.

Reciclarea aduce beneficii atât mediului înconjurător, cât și nouă, cetățenilor: economisim resursele naturale și  reducem consumul de energie. 

Fiecare dintre noi, membru al comunității, are puterea și obligația de a influența procesul de ecologizare al orașului.  Soluția este la îndemâna noastră!