Fără sacoşe din plastic
Pungile din plastic se dizolvă în microplastice potențial dăunătoare și, în caz de ingerare, pot răni sau ucide animalele. Pungile de plastic acționează ca „încurcători”, rămânând prinse în mașini și oprind echipamentul de reciclare.Acest lucru înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să puneți în pungi de plastic materialele reciclabile. Le puteţi pune, pur şi simplu, în tomberonul galben.Soluție: Cumpărați câteva pungi de pânză și obțineți recipiente reutilizabile.              

Lucrurile mici, probleme mari
Nu reciclați deşeuri mărunte cum ar fi: paie, capsule de cafea, tacâmuri din plastic, agrafe și un milion de alte lucruri minuscule care se strecoară în viața noastră de zi cu zi. Aceste obiecte sunt prea mici pentru a fi sortate și pot bloca echipamentele de reciclare.    

Asigurați-vă că totul este curat, gol și uscat
Deșeurile alimentare contaminează  materialul reciclabil, făcându-le inutile și ajung să umple gropile de gunoi.

Materialele combinate reprezintă gunoi menajer
Reciclarea funcționează numai atunci când materialele asemănătoare sunt împreună. Din păcate, articole precum cănile de cafea acoperite cu capac din plastic, hârtia laminată și plicurile de hârtie cu bule care nu pot fi separate, înseamnă că sunt gunoi şi ajung în tomberonul negru.             E

xistă o grămadă de lucruri pe care le acumulăm de-a lungul vieții noastre – baterii, electronice, cutii de vopsea, jucării, îmbrăcăminte, lemn – și, din păcate, toate au centre de depozitare separate sau instrucțiuni speciale pentru reciclare.

Trebuie doar să curățam mai bine recipientele, să reciclăm doar ceea ce este reciclabil și, cel mai important, să reducem utilizarea generală.