Atenție! Nu toate ambalajele pot fi reciclate

    Ambalajele care au conținut substanțe periculoase nu trebuie puse în pubelele de reciclare. Este vorba despre recipiente care au conținut: – vopsea de ulei – ulei de motor – combustibili (precum benzină, motorină, diluanți) – otrăvuri (pesticide, substanțe toxice) – deșeuri medicale, cum ar fi seringile sau medicamentele expirate. Aceste mater …

Conceptul”Zero Deșeuri”

    Conceptul”Zero Deșeuri” are ca scop principal eliminarea deşeurilor. Depășește reciclarea și compostarea la sfârșitul ciclului de viață al unui produs. Un ciclu de viață al unui produs începe cu proiectarea produsului, utilizarea și gestionarea materialelor în aşa fel încât valoarea să fie păstrată, resursele naturale să fie conservate ş …

Elevii Școlii Nr. 1 Anton Pann, implicați în protejarea mediului în cadrul programului „Săptămâna Verde”

  Elevii Școlii Nr. 1 Anton Pann au participat la programul educațional „Săptămâna Verde”, o inițiativă menită să îi apropie de natură și să le insufle un comportament responsabil față de mediu. Prin activități practice și educative, copiii au avut ocazia să învețe despre importanța protejării naturii și despre cum fiecare gest contează în menț […]

Cum putem reduce deșeurile?

  Reducerea deșeurilor este un pas esențial pentru protejarea mediului și conservarea resurselor naturale. Iată câteva modalități simple prin care putem contribui la acest efort: Folosiți o sticlă sau o cană reutilizabilă pentru băuturi Recipiente reutilizabile pentru apă sau cafea sunt o alternativă excelentă la produsele de unică folosință. As …

Ora Pământului 2025 – Un gest mic pentru un viitor sustenabil

În fiecare an, „Ora Pământului” reunește milioane de oameni într-un gest simbolic pentru planetă: stingerea luminilor timp de o oră , pentru a atrage atenția asupra problemelor climatice. În 2025, ediția a 19-a va avea loc sâmbătă, 22 martie, la ora 20:30 . Această mișcare globală, inițiată în 2007 la Sydney, a devenit cel mai […]