COLECTARE SELECTIVĂ A DEȘEURILOR RECICLABILE
ECOVOL ILFOV S.A., la inițiativa Dlui. Primar Florentin Costel Pandele și cu sprijinul Consiliului Local Voluntari, implementează un nou sistem de colectare selectivă in orașul Voluntari pentru deșeurile de tip PET/plastic, pungi, folii, cutii iaurt, ambalaje ale produselor cosmetice, sticle din plastic etc.) hârtie/carton (ziare, reviste, cutii carton etc), sticlă și metal (doze si tuburi de aluminiu).
Pentru implementarea sistemului de colectare selectivă pentru persoane fizice și juridice, societatea noastră pune la dispoziția Dumneavoastră, în sistem GRATUIT, o europubela galbena, dedicata materialului reciclabil (fractia uscata) si utilaje specializate.
Ridicarea deșeurilor de tip PET/plastic, hartie/carton , sticlă și metal ( doze aluminiu) se va efectua conform graficului de ridicare a deșeurilor menajere, pe traseu fiind atât autospeciala pentru ridicare deșeuri menajere, cât și o autospecială pentru ridicare deșeuri selective de tip PET/plastic, hartie/carton, sticlă și metal (doze aluminiu).
Față de cele prezentate, societatea ECOVOL ILFOV SA va pune la dispoziția locuitorilor orașului Voluntari noi puncte de colectare selectivă.
În cazul în care nu sunt îndeplinite condițiile de reciclare impuse de Uniunea Europeană și având în vedere creșterea cantităților de deșeuri menajere, societatea Ecovol ILFOV SA va fi obligată la majorarea costurilor serviciilor de salubritate.
Fiecare dintre noi, ca reprezentant al comunitații, are puterea si obligația de a influenta activ procesul de ecologizare a propriului oras.
~Soluția este la îndemâna noastră.~
Cum se face corect colectarea selectivă a deșeurilor
Colectarea selectivă este una dintre etapele reciclării, împreună cu separarea și procesarea unora dintre componentele deșeurilor în vederea transformării lor în produse utile.
Atunci când separăm gunoiul, mai puține deșeuri ajung la gropile de gunoi, protejăm mediul înconjurător și contribuim la conservarea resurselor naturale, care sunt limitate.
Cetățenii au responsabilitatea să își sorteze acasă gunoiul, pe fracții.
Deșeurile menajere se impart în două fracții: umedă și uscată
- În tomberonul negru punem deșeurile menajere, FRACȚIA UMEDĂ compusă din :
- deșeurile vegetale, resturi de fructe și legume, pâine, cereale, zaț de cafea, resturi de ceai, coji de ouă, de nucă, semințe, cenușă sau alte deșeuri precum scutece, oase, resturi animale (carne, produse lactate) . Vorbim de gunoiul “clasic”.
- În tomberonul galben se vor depozita deșeurile reciclabile, FRACȚIA USCATĂ, însemnând: materiale din plastic, hârtie sau carton, sticlă și metal.
Reciclarea aduce beneficii atât mediului înconjurător, cât și nouă, cetățenilor: economisim resursele naturale și reducem consumul de energie.