- 20 februarie 2023
- |Articole/Anunturi
- | 0
Impactul negativ asupra mediului și sănătății umane
Reciclarea este o practică importantă în protejarea mediului înconjurător, iar ignorarea acestei practici poate avea consecințe negative majore asupra planetei noastre. Atunci când nu reciclăm, materialele care ar putea fi reutilizate ajung să fie aruncate la gunoi, ceea ce înseamnă că trebuie să extragem noi resurse pentru a crea produse noi. În plus, depozitarea deșeurilor fără reciclare poate duce la poluarea solului, aerului și a apei, având astfel un impact negativ asupra sănătății umane și a mediului înconjurător.
Având în vedere cantitatea de gunoi generată în fiecare zi pe glob, dacă nu reciclăm un obiect cum ar fi o sticlă de suc, poate părea că nu ar ajuta foarte mult planeta. În realitate, fiecare obiect care nu este reciclat are un impact negativ cumulat asupra mediului înconjurător.
Iată ce se întâmplă atunci când nu reciclăm:
- Mai multe deșeuri la groapa de gunoi: atunci când nu reciclăm, toate deșeurile sunt adunate și duse la groapa de gunoi. Aceste articole ocupă un spațiu valoros care ar putea fi ocupat de materiale nereciclabile.
- Epuizarea resurselor naturale: dacă nu reciclăm, trebuie să extragem noi resurse naturale pentru a crea noi produse. Extracția acestor resurse poate avea un impact negativ asupra mediului, cum ar fi defrișarea pădurilor și poluarea solului.
- Impactul asupra sănătății umane: poluarea poate avea un impact negativ asupra sănătății umane. Produsele chimice din deșeurile nereciclate pot intra în apa potabilă și pot polua aerul, ceea ce poate duce la probleme de sănătate cum ar fi afecțiuni respiratorii și boli de piele. Pe lângă faptul că emit gaze cu efect de seră, materialele plastice, de exemplu, pot să prelingă substanțe chimice în sol și în apele subterane pe măsură ce se descompun.
- Sunt necesare noi resurse: crearea unui articol nou necesită o anumită cantitate de materiale. Atunci când articolele sunt aruncate la gunoi, aceste materiale se pierd și trebuie să fie înlocuite cu materiale noi prin minerit, forare sau alte metode de extragere a resurselor. Atunci când reciclarea este făcută corect, materialele necesare pentru fabricarea acelui articol pot proveni parțial sau în întregime din materiale reciclate.
Aceste efecte pot fi evitate cu ușurință prin reciclare! Un mic efort suplimentar depus pentru a recicla corect va face o mare diferență pentru planeta noastră pe termen lung